Dawno minęły czasy, gdy na grillu znajdowała się tylko kiełbasy lub stek. Grillowanie warzyw, grzybów, ale także owoców morza itp. staje się w ostatnich latach coraz bardziej popularne. Co jednak zrobić, jeśli te potrawy są np. mniejsze niż odstępy pomiędzy kratkami rusztu, albo jest ich dużo i układanie ich na ruszcie byłoby czasochłonne? Naczynia do grillowania są w tym doskonałym pomocnikiem. Pokaż więcej
Na przykład patelnia grillowa pozwala na użycie rusztu w podobny sposób, jak w przypadku klasycznej płyty grzewczej na kuchence, a jednocześnie masz pewność, że wszystkie grillowane składniki będą utrzymywane nad ogniem. Do grillowania ziemniaków czy warzyw pokrojonych w plasterki można wykorzystać np. blachy grillowe, które również wystarczy położyć na ruszcie i pozwolić grillowi działać. Gdy potrawa będzie już gotowa, po prostu zdejmij patelnię grillową, blachę grillową lub cokolwiek innego i podawaj przygotowane jedzenie.
Chętnie zostaniemy również Twoimi partnerami podczas wyboru naczynia do grillowania. Jeśli nie wiesz, jak wybrać, nasi eksperci chętnie Ci doradzą – wystarczy skontaktować się z nami.